Bh geheimen onthuld

Jij en een bh, je kan jullie relatie het beste als een haat-liefde verhouding kunnen omschrijven. Soms zitten ze nooit goed, soms ben je dankbaar dat ze bestaan. Hierbij geven we je inzicht in de geheimen van de bh want je kan toch niet zonder.

Omtrek belangrijker dan cupmaat

De cupmaten van bh’s verschillen enorm. De ene D cup is de andere D cup niet. Bij het kopen van een bh kun je het beste eerst naar de omtrek kijken en pas daarna naar de cupmaat. Koop een bh nooit ongepast en laat je bij twijfel over de maat adviseren.

Pas op het laatste haakje

Ga je een bh passen? Pas hem dan op het laatste haakje van de sluiting. Echt het laatste haakje en niet de strakste. Een bh rekt tijdens het dragen nog uit waardoor de kans groot is dat je hem straks ook op het laatste haakje van de sluiting draagt.

Rugband mag niet hoger dan beugel zijn

In het geval van een beugel bh mag de rugband van de bh in geen enkel geval hoger zijn dan de beugel. Is dit wel het geval dan past de bh niet en kan je beter direct een ander exemplaar passen.

Draag een bh niet meerdere dagen achter elkaar

Draag een bh een dag en laat hem dan rusten. Wanneer je een bh meerdere dagen achter elkaar draagt dan is de kans groot dat je het elastiek overbelast. Door je bh in een emmer ijskoud water te leggen kun je de overbelasting van het elastiek tegen gaan.

Stem je bh af op je kleding

Geen enkele bh past bij iedere outfit. Het is dus verstandig om verschillende soorten bh’s in je lingerielade te hebben liggen. Denk hierbij aan de balconette bh, strapless bh en t-shirt bh.

Voorzichtig wassen

Een wasmiddel voor wol is gemaakt om te verzachten. Je bh en met name het elastiek moet stevig en strak blijven. Was je bh dus niet met een wol wasmiddel want dan heb je er niet lang plezier van.

Houdbaarheidsdatum

Een bh gaat niet eindeloos mee. Je kan stellen dat een bh net als eten een houdbaarheidsdatum heeft. Ook al verzorg je een bh met liefde na uiterlijk een jaar zal je toch afscheid moeten nemen van je favoriete bh. Het elastiek is dan uitgerekt en de bh geeft niet meer de ondersteuning die het zou moeten geven.

Comments are closed.