Bh’s voor grote & kleine cupmaten

Kleine cupmaatBh’s zijn bedoeld om je lichamelijk gemak te geven. Ze moeten de borsten voldoende ondersteunen en lichamelijke klachten voorkomen. Hierdoor is het dragen van je juiste bh erg belangrijk. De bekende uitspraak van Cruijff ‘Ieder voordeel heb z’n nadeel’ is ook van toepassing op borsten. Zowel grote als kleine borsten hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast wil het oog ook wat en tegenwoordig is de keuze reuze. Dit maakt het vinden van de perfecte bh en bijpassende tops niet eenvoudiger. Daarom een aantal tips om het vinden van de juiste bh en bijpassende tops voor kleine- en grote cupmaten makkelijker te maken.

Kleine borsten en een kleine cupmaat

Heb je kleine borsten en dus een kleine cupmaat dan is de push up bh een goed optie. De push up bh laat je borsten iets grote lijken en geeft daarnaast een mooi decolleté. Ook de voorgevormde en balconette bh zijn goede opties voor kleine cupmaten. Deze typen tillen je borsten licht op waardoor ze er groter uitzien. Een top met V-hals, U-hals of een haltertop zijn bij uitstek geschikte modellen voor kleine cupmaten. Prints en ruches geven je borsten optisch extra volume.

Grote borsten en een grote cupmaat

Heb je grote borsten en dus ook een grote cupmaat? Als je vriendinnen wat minder toebedeeld zijn, zijn ze vast jaloers. Grote borsten zijn echter niet altijd een feestje. Wanneer je grote borsten hebt is het belangrijk dat de bh deze voldoende ondersteun. Een bh met brede (schouder)bandjes en een elastisch rugpand is het meest geschikt, meestal kom je uit bij een beugel-bh. Een minimizer bh kan geschikt zijn wanneer je de borsten kleiner wilt laten lijken. De minimizer drukt je borsten plat tegen je lichaam waardoor ze kleiner lijken. Een overslagjurk of -top laat je borsten wat minder opvallen. Probeer bij het kiezen van een top drukke prints en ruches te voorkomen zodat er zo min mogelijk accent op je borsten wordt gelegd.

Comments are closed.