Beha die zichzelf wast

De kans is reëel dat je als vrouw een haat liefde verhouding met beha’s hebt. Ook al zijn er zoveel mooie varianten, het vinden van de perfecte bh blijft keer op keer een ware zoektocht. Te klein, te groot of een zichtbaar randje in je kleding. Het nieuwste project op Kickstarter is de perfecte beha. Deze bh vormt zich helemaal naar jouw figuur én wast zichzelf! Wat heb je nog meer te wensen?

Speciale geur-dodende technologie

De bh die zichzelf wast is dus geen grapje en bestaat echt! Hoe vaak vergeet jij niet om je bh in de was te gooien? Deze bh is dus echt een uitvinding voor jou! De bh absorbeert al het vocht middels een speciale geur-dodende technologie. Onsmakelijke luchtjes zijn dus verleden tijd en eens per maand wassen in de wasmachine is voldoende. Doordat de bh van stretch-materiaal is gemaakt en naad-en beugelloos is vormt hij zich helemaal naar jouw lichaam en zie je hem niet onder je kleding zitten.

Zou de ideale bh dan eindelijk bestaan?

Bh geheimen onthuld

Jij en een bh, je kan jullie relatie het beste als een haat-liefde verhouding kunnen omschrijven. Soms zitten ze nooit goed, soms ben je dankbaar dat ze bestaan. Hierbij geven we je inzicht in de geheimen van de bh want je kan toch niet zonder.

Omtrek belangrijker dan cupmaat

De cupmaten van bh’s verschillen enorm. De ene D cup is de andere D cup niet. Bij het kopen van een bh kun je het beste eerst naar de omtrek kijken en pas daarna naar de cupmaat. Koop een bh nooit ongepast en laat je bij twijfel over de maat adviseren.

Pas op het laatste haakje

Ga je een bh passen? Pas hem dan op het laatste haakje van de sluiting. Echt het laatste haakje en niet de strakste. Een bh rekt tijdens het dragen nog uit waardoor de kans groot is dat je hem straks ook op het laatste haakje van de sluiting draagt.

Rugband mag niet hoger dan beugel zijn

In het geval van een beugel bh mag de rugband van de bh in geen enkel geval hoger zijn dan de beugel. Is dit wel het geval dan past de bh niet en kan je beter direct een ander exemplaar passen.

Draag een bh niet meerdere dagen achter elkaar

Draag een bh een dag en laat hem dan rusten. Wanneer je een bh meerdere dagen achter elkaar draagt dan is de kans groot dat je het elastiek overbelast. Door je bh in een emmer ijskoud water te leggen kun je de overbelasting van het elastiek tegen gaan.

Stem je bh af op je kleding

Geen enkele bh past bij iedere outfit. Het is dus verstandig om verschillende soorten bh’s in je lingerielade te hebben liggen. Denk hierbij aan de balconette bh, strapless bh en t-shirt bh.

Voorzichtig wassen

Een wasmiddel voor wol is gemaakt om te verzachten. Je bh en met name het elastiek moet stevig en strak blijven. Was je bh dus niet met een wol wasmiddel want dan heb je er niet lang plezier van.

Houdbaarheidsdatum

Een bh gaat niet eindeloos mee. Je kan stellen dat een bh net als eten een houdbaarheidsdatum heeft. Ook al verzorg je een bh met liefde na uiterlijk een jaar zal je toch afscheid moeten nemen van je favoriete bh. Het elastiek is dan uitgerekt en de bh geeft niet meer de ondersteuning die het zou moeten geven.

Aversie strapless bh verleden tijd door stylehack

De komende dagen krijgen we te maken met tropische taferelen. Het kwik kan op diverse plaatsen oplopen tot boven de dertig graden. Eindelijk zomer, eindelijk kan je die mooie nieuwe zomerjurk aan. De kans is groot dat je onder die zomerjurk een strapless bh aan moet om zichtbare bh-bandjes te voorkomen.

Aversie tegen strapless door angst afzakken

Veel vrouwen hebben een aversie tegen strapless bh’s ontwikkeld omdat ze ervaring hebben met het afzakken van deze bh. Met name als je goed bedeeld bent en dus borsten hebt met een cupmaat grote dan A, is er altijd wel de angst aanwezig dat je bh plots afzakt. Als vervelend en uiterst on-charmant gevolg sjor je continu je top of bh omhoog.

Je hebt je strapless bh altijd verkeerd gedragen

Je zal er van verstelt staan maar de angst dat je strapless bh afzakt komt doordat je jouw strapless bh altijd verkeerd hebt gedragen. Fashion site WhoWhatWear.com kwam met de strapless #stylehack waardoor het afzakken van je bh voorgoed verleden tijd is. De 5 benodigde stappen zijn in een handige infographic vastgelegd.

Stylehack strapless bh

Hoe blijft een strapless bh op zijn plaats?

Als je regelmatig een strapless bh dan ben je vast bekend met de voordelen die dit met zich meebrengt. Maar je hebt vast nog nooit stil gestaan hoe een strapless bh op zijn plaats blijft zitten. In dit artikel wordt op een eenvoudige manier uitgelegd hoe het komt dat een strapless bh op zijn plaats kan blijven zitten.

Sterke elastische band onder de borsten

Strapless beha’s bevatten een sterke elastische band die onder de borsten valt. Deze elastische band is bestand tegen trekkracht en veert makkelijk terug naar zijn natuurlijke vorm. Deze band zorgt er voor dat de bh onder de borsten op zijn plaats blijft zitten. Geef de elastische band voldoende aandacht en onderschat deze niet als je een beha gaat kopen. De band moet goed aan je lichaam uitsluiten. Een te strakke band zorgt voor ongemak en een te losse band heeft als gevolg dat de bh niet op zijn plaats blijft.

Silicium strips aan de binnenkant.

Naast de elastische band zijn veel strapless bh’s aan de binnenkant boven en onder de borsten voorzien van een silicium strip. Deze strip heeft een anti-slippende werking en zorgt er voor dat de bh aan je huid hecht. Het is belangrijk om te weten dat de silicium strip zijn werking verliest wanneer je de huid insmeert met bodylotion of een verzorgende olie. Gebruik deze producten dus niet voorafgaand aan het dragen van de beha.

Strips onder de armen

Sommige strapless bh’s zijn ook nog eens voorzien van verticale plastic strips. Deze strips worden onder de armen geplaatst en zorgen voor stevigheid. Deze techniek is relatief oud en wordt ook gebruikt om korsetten hun pasvorm te geven. Naast stevigheid zorgen de plastic strips ook onder de armen voor een hechting aan de huid.

Combinatie met juiste maat voorkomt afzakken

Bevat een strapless bh een sterke elastische band, silicium strips aan de binnenkant en plastic strips onder de armen? Dan kan je er zeker van zijn dan je geen stevigere bh kan vinden. Koop deze bh in de juiste maat en je bent verzekerd dat deze op zijn plaats blijft zitten en niet zal afzakken.

 

Benadruk je decolleté

Het dragen van een strapless jurkje of bandeau kan voor onhandige situaties zorgen. Is het jou ook opgevallen dat veel vrouwen vaak aan hun strapless jurkje ‘plukken’ om deze terug op hun plaats te krijgen? Het geheim zit in een goede pasvorm en bijbehorende bh.

Geheim: pasvorm en juiste maat

Onder een strapless jurkje draag je vanzelfsprekend een strapless bh. Als beide de juiste maat en pasvorm hebben is het niet nodig je jurkje en bh regelmatig op hun plaats te trekken. Bijkomend voordeel is dat de combinatie van jurkje en bh je decolleté extra benadrukken.

Corrigerend, benadruk je decolleté

Ben je zelf niet te spreken over je decolleté en om die reden terughoudend met het dragen van een strapless beha of jurk? Helemaal niet nodig! Er zijn ook corrigerende bh’s verkrijgbaar. Hiermee kun je, decolleté naar wens manipuleren.

Wonderbra

Een goed voorbeeld van corrigerende bh’s zijn de strapless bh’s van het merk Wonderbra. Deze bh’s zijn voorzien van een speciale gel waarmee de rondingen van je borsten worden benadrukt. Sommige exemplaren kunnen je borsten tot twee cupmaten groter laten lijken. De strapless wonderbra’s zijn er in de cupmaten A t/m D, in diverse kleuren, prints en met bijpassende strings of shorts.

Trendy zichtbare bh-look

Met het dragen van een strapless bh voorkom je dat de bh of de bandjes zichtbaar aanwezig zijn. In sommige gevallen kan het zichtbaar dragen van een bh ook stijlvol en sexy zijn. Hoe pak je dit aan? Hierbij een aantal tips hoe je een zichtbare bh draagt.

Perfecte pasvorm

Het zal je niet onbekend in de oren klinken dat een bh in de juiste maat enorm belangrijk is. Dit geldt natuurlijk ook voor de zichtbare bh-look. Zorg dat je een goed passende bh draagt, met name de cup moet goed aansluiten. Ben je niet zeker of een bh goed past laat je dan in je favoriete lingeriewinkel adviseren.

De juiste gelegenheid

De zichtbare bh-look is natuurlijk niet voor iedere gelegenheid even geschikt. Een kantoordag, familiefeestje of een dagje shoppen zijn voorbeelden waarbij de zichtbare bh-look absoluut not-done is. De zichtbare bh-look is geschikt voor een feestje, gala of premiere.

Laat het geen ongelukje lijken

Als je voor de zichtbare bh-look gaat laat het er dan natuurlijk uitzien en laat het er niet uitzien alsof je bh per ongeluk zichtbaar is. Houd dus niet continu een vestje of jasje voor je bh maar ga er voor!

Uitgesproken kleuren

Bij de zichtbare bh-look is het absoluut not done om een huidkleurig exemplaar te dragen, dit ziet er echt enorm cheasy uit. Het is dan namelijk alsof je geen geen bh draagt en ook geen tepels hebt. De kans dat je met de zichtbare bh-look opvalt is enorm groot, draag dan ook een uitgesproken kleur bh.

Top 3 strapless bh’s voor grote borsten

Een mooi zomers gebruinde huid laat je natuurlijk graag zien. Maar zichtbare aftekeningen van je bh bij het dragen van een strapless jurkje is je grootste nachtmerrie. Een strapless bh is de perfecte oplossing. Als je grote borsten hebt is deze oplossing niet zo eenvoudig als het lijkt. Een strapless bh die grote borsten ondersteunt, op hun plaats houdt en er mooi uit ziet is zeldzaam. Charlotte Kemp (Dailymail) maakte een top drie van strapless bh’s voor grote borsten

Wonderbra Ultimate Strapless Lace Up

De Wonderbra Ultimate Strapless Lace Up (zowel in zwart als wit verkrijgbaar) zorgt voor de beste lift. Deze bh houdt niet alleen de borsten goed omhoog maar zorgt ook voor een uitermate fraai decollete. De kanten afwerking van de Wonderbra zorgt ervoor dat deze bh ook een lust voor het ook is.

Mark & Spencers Black Ultimate Long Line

Mark & Spencers heeft met de Black Ultimate Longe Line Solutions de meest glamorous strapless bh. Deze bh is multifunctioneel en kan dus ook met bandjes gedragen worden. De vier haakjes op het rugpand zorgt ervoor dat deze bh stevig zit als je hem strapless draagt.

Prima Donna Perle Strapless

Onze zuiderburen zijn met merken als Prima Donna en Marie Jo sterk in het ontwikkelen van goede bh’s. De Perle Strapless bh van Prima Donna scoort op alle facetten goed. Deze bh is comfortabel, geeft je een veilig gevoel en zorgt daarnaast voor een mooie vorm en goede lift. Een echter aanrader dus.

Bron: HLN.be

Praktisch en comfortabel ondergoed favoriet

Ruim driekwart van de Nederlandse vrouwen voelt zich zekerder in mooie lingerie. Toch blijft lingerie vaak in de kast liggen en wordt een eenvoudige slip en bh vaker gedragen. Dit blijkt uit onderzoek van maandverband-producent Libresse onder vrouwen tussen de 16 en 35 jaar.

Geen sexy lingerie

De meeste vrouwen dragen het liefst comfortabel ondergoed als eenvoudige slip en bh. Lingerie komt op de tweede plaats. Een groot deel van de vrouwen geeft aan dat lingerie geen onderdeel van hun dagelijkse outfit uitmaakt. Ook al voelen ze zich zekerder wanneer ze lingerie dragen. In veel gevallen wordt de string alleen bij een avondje uit gedragen.

Kleur? Zwart!

Voor veel vrouwen maakt het niet uit of hun bh en slip matchen. Als toch de voorkeur mag worden uitgesproken dan kiezen veel vrouwen voor zwart ondergoed.

Bron: Nieuws.nl

De bh mag deze zomer uit

De celebs doen het al gaat de gewone vrouw ook mee in deze trend? De bh mag deze zomer uit! Grote of kleine, hangende of staande borsten? Hippe vrouwen gaan komende zomer zonder bh door het leven. Als er een trend ontstaat onder celebs duurt het vaak maar kort voor dat deze trend ook de gewone mens bereikt. Rihanna, Kim Kardashian, Rita Ora, Miranda Kerr en Toni Braxton zijn al zonder bh gespot. Doe jij ook mee met deze trend of moet je toch even slikken en sla je over?

Leven zonder bh gezonder?

Uit een Frans onderzoek blijkt dat een leven zonder bh een stuk gezonder zou zijn. Volgens dit onderzoek verlicht een bh geen eventuele rugpijn en versnelt een bh juist het proces van slapper worden de borsten. Volgens het onderzoek worden je borsten lui van een bh. Robert Shoemacher heeft kritiek op dit onderzoek: kijk eens naar Afrikaanse vrouwen die nooit een bh dragen, van hun borsten blijft ook weinig over. Dat het bindweefsel van de borsten zonder bh sterker wordt is fictie. De sterkte van het bindweefsel is namelijk genetisch bepaald.

Nederlandse vrouwen met grote boezem gezegend

Over het algemeen zijn Nederlandse vrouwen met een grotere boezem gezegend dan de Franse mademoiselles. Zwaardere borsten ondervinden natuurlijk ook meer hinder van de zwaartekracht. Grote borsten kun je dus maar beter goed ondersteunen. Wil je toch mee doen aan de bh-loze trend? Dan zijn de strapless bh en plak-bh uitstekende opties.

Bron: RTLnieuws.nl/editieNL

Bh’s voor grote & kleine cupmaten

Kleine cupmaatBh’s zijn bedoeld om je lichamelijk gemak te geven. Ze moeten de borsten voldoende ondersteunen en lichamelijke klachten voorkomen. Hierdoor is het dragen van je juiste bh erg belangrijk. De bekende uitspraak van Cruijff ‘Ieder voordeel heb z’n nadeel’ is ook van toepassing op borsten. Zowel grote als kleine borsten hebben hun eigen voor- en nadelen. Daarnaast wil het oog ook wat en tegenwoordig is de keuze reuze. Dit maakt het vinden van de perfecte bh en bijpassende tops niet eenvoudiger. Daarom een aantal tips om het vinden van de juiste bh en bijpassende tops voor kleine- en grote cupmaten makkelijker te maken.

Kleine borsten en een kleine cupmaat

Heb je kleine borsten en dus een kleine cupmaat dan is de push up bh een goed optie. De push up bh laat je borsten iets grote lijken en geeft daarnaast een mooi decolleté. Ook de voorgevormde en balconette bh zijn goede opties voor kleine cupmaten. Deze typen tillen je borsten licht op waardoor ze er groter uitzien. Een top met V-hals, U-hals of een haltertop zijn bij uitstek geschikte modellen voor kleine cupmaten. Prints en ruches geven je borsten optisch extra volume.

Grote borsten en een grote cupmaat

Heb je grote borsten en dus ook een grote cupmaat? Als je vriendinnen wat minder toebedeeld zijn, zijn ze vast jaloers. Grote borsten zijn echter niet altijd een feestje. Wanneer je grote borsten hebt is het belangrijk dat de bh deze voldoende ondersteun. Een bh met brede (schouder)bandjes en een elastisch rugpand is het meest geschikt, meestal kom je uit bij een beugel-bh. Een minimizer bh kan geschikt zijn wanneer je de borsten kleiner wilt laten lijken. De minimizer drukt je borsten plat tegen je lichaam waardoor ze kleiner lijken. Een overslagjurk of -top laat je borsten wat minder opvallen. Probeer bij het kiezen van een top drukke prints en ruches te voorkomen zodat er zo min mogelijk accent op je borsten wordt gelegd.