Hoe was je een bh?

Bijna elke Nederlandse vrouw draagt dagelijks een BH. Het gebied tussen borsten, buik en onder de armen is vaak een warme, zweterige omgeving (het klinkt misschien vies, maar is wel menselijk). Hierdoor zijn bh’s voor bacteriën een uitgelezen plek om zich te huisvesten. Het is dan ook hygiënisch om je bh iedere twee dagen te wassen.

bh wassenIedere twee dagen wassen

Als je vrijwel dagelijks een bh draagt en deze iedere twee dagen moet wassen dat betekent dit dat er wekelijks toch een aantal bh’s gewassen moeten worden. Het wassen van een bh vraagt echter wel een andere aanpak dan het wassen van je overige kleding. Weet jij hoe je het beste een bh kan wassen?

Bh’s was je met de hand

Je bh met de hand wassen is het beste. Toch wassen veel vrouwen hun bh’s nog steeds in de wasmachine. Maar de wasmachine verslechtert de elasticiteit en de levensduur van de bh. Was dus je bh’s met de hand:

  • Sorteer je bh’s op kleur, zwart en wit;
  • Gebruik per kleur een emmer lauwwarm water met een fijn wasmiddel;
  • Stop de bh’s per kleur in een emmer en laat ze een aantal minuten rustig weken;
  • Spoel de bh’s uit (eerst met warm water, daarna met koud water);
  • Wring de bh’s niet uit maar droog ze bij kamertemperatuur op een waslijn of op een handdoek;

Droog je bh’s op kamertemperatuur

Ook het drogen van een bh in de droger of op de verwarming is slecht. Het beste is om een bh op kamertemperatuur rustig te laten drogen. Als je een bh goed verzorgt: iedere twee dagen met de hand wassen en op kamer temperatuur laat drogen dan gaat een bh tot een jaar mee. Na een jaar is de elasticiteit en ondersteuning van een bh afgenomen waardoor het dragen niet goed is voor je borsten.

Comments are closed.