Lingerietrends & feestdagen

2011: Paars populairder dan rood

Jaren op rij was rode lingerie rond de feestdagen het populairst. Tijdens de feestdagen van 2011 werd deze trend doorbroken en werd paars de meest populaire lingerie-kleur. De Britse modegigant Debenhams zag namelijk een stijging van ruim 54% in de verkoop van paarse bh’s bijbehorende broekjes. Psychologen verklaarden de wijziging in voorkeur voor een specifieke kleur lingerie aan de hand van de snel veranderende economie en sociale waarden.

2010: Bondage de voorkeur boven klassiek

Ook in 2010 was er opmerkelijk nieuws met betrekking tot de lingerie voorkeuren rondom de feestdagen. Zo is er een verschuiving in voorkeur van klassieke naar bondage uitstraling zichtbaar geweest. Lingerie met leer, ritsen en extra bandjes waren opvallend populair om tijdens de feestdagen cadeau te geven of te krijgen. Deze lingerie met een fetish-achtige uitstraling is met name geïnspireerd op de outfits van sterren als Rihanna en Lady Gaga.

Welke trends waren en worden populair?

Waar ging jouw lingerie voorkeur naar uit tijdens de feestdagen van 2013? Heb jij zwarte, rode of paarse lingerie cadeau gegeven of gekregen? Had jouw lingerie een klassieke of toch fetish-achtige uitstraling? We zijn benieuwd welke lingerie-trends we met rond de feestdagen van 2014 kunnen verwachten.

Comments are closed.